Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге заяви, че дори и да не преподпише, Франк Рибери може и да не бъде продаден през лятото.

26-годишният френски полузащитник има договор с баварския колос до 2011 година и от клуба искаха да удължат контракта, за да не изпуснат Рибери като свободен агент.

Интерес към звездата обаче има от Реал Мадрид, Барселона и Манчестър Юнайтед и изглежда това е причина за забавянето на преподписването.

„Първата ни цел е да парафираме удължение на договора му, но ще кажа ясно, че всички, които вярва, че автоматично ще продадем Франк в края на сезона, ако не преподпише, грешат”, заяви Румениге.

„Байерн Мюнхен ще реши къде Франк ще играе през следващото първенство. В понеделник говорих с президента Ули Хьонес и ние ще направим това, което е най-добро за клуба.”

„Искаме да имаме най-добрия възможен отбор за сезон 2010/2011 година. Не мога да си представя, че бихме избрали временно решение. Затова няма проблем да вземем решение за Франк и след края на Мондиал 2010”, каза още Карл-Хайнц Румениге.