Треньорът на  Спортинг Лисабон Рубен Аморим бе принуден да отговори на слуховете, които го свързват с мениджърския пост в Ливърпул през лятото. 39-годишният Аморим се превърна във фаворит на медиите за заместник на Юрген Клоп на "Анфийлд", след като Шаби Алонсо потвърди, че остава в Байер Леверкузен. Но говорейки след петъчната победа с 2:1 над Ещрела Амадора, Аморим заяви, че се фокусира върху клуба, който управлява от 2020 насам.

"В момента съм фокусиран върху Спортинг. Много съм горд, че съм треньор на отбора. Искаме да печелим титли. Имам договор и съм много щастлив тук. Това е най-важното нещо, повече от договорите, аз съм много щастлив тук. Фокусът е върху това да победим Бенфика в турнира за Купата на Португалия", отговори Аморим на въпрос за евентуално преминаване в Ливърпул.

Спортинг води с 2:1 преди втория мач от сблъсъка с Бенфика, който ще се играе във вторник. Победителят ще продължи към финала, където изглежда, че ще срещне Порто, защото след първата среща „синьо-белите“ победиха като гост с 2:1 Санта клара. След като спечели за първи път титлата в Португалия през 2021Спортинг може да го направи отново през този сезон. Отборът е на една точка пред втория Бенфика, но има мач по-малко. Порто е трети на 10 точки от върха.

Миналата седмица бе съобщено, че има специална клауза за освобождаване на Аморим от португалския клуб и стойността е само 15 милиона евро, което не е чак такъв сериозен проблем за английския клуб. В момента Аморим има договор със "Спортинг Лисабон" до 2026.