Бившият носител на Златната топка Роналдо вкара два гола за Коринтианс, но те не стигнаха на отбора му за нещо повече от 2:2 срещу останалия с 10 души отбор на Палмейрас.

Равенството обаче беше достатъчно на Палмейрас да си върне първото място в класирането, макар и с равни 58 точки със Сао Пауло след 33-ия кръг на бразилското първенство. Пет кръга преди края на 3-о място с 56 точки е Атлетико Минейро, който се наложи с 3:2 като гост на Гояш. 4-ият Фламенго пък надви Сантос в скандален мач с 1:0 в събота и изостава на 4 точки от лидерите.

Роналдо вкара първия си гол от дузпа в 38-ата, отсъдена за нарушение на вратаря Маркос срещу Жорже Енрике. Вратарят-ветеран беше отстранен от терена, но въпреки това съотборниците му изравниха чрез Данило в 51-ата минута. Роналдо обаче отново наказа Палмейрас в 66-ата след перфектен пас по въздуха на аржентинския халф Матиас Дефедерико, като това бяха за него голове 9 и 10 в лигата.

След това Коринтианс и Роналдо пропуснаха още няколко шанса да стигнат до нов гол и бяха наказани пет минути преди края на мача с нов гол с глава на защитник, този път на Маурисио. Палмейрас няма загуба от Коринтиас вече трета година, а този сезон отборът се стреми към първа титла от 1994-а година насам.

Сао Пауло е на 2-о място с равни точки с лидера, но по-лоша голова разлика. Сега те се наложиха с 1:0 над Баруери без двама от титулярните си състезатели. Те бяха наказани заради интервю в медиите, в което разказаха, че ръководители са предложили пари на Баруери да спечели срещу Фламенго в следващия кръг.