Холандската легенда Робин Ван Перси се върна към момента, когато получи плесник зад врата от Луис Ван Гаал по време на Световното първенство през 2014-та година. 

По време на четвъртфиналния успех срещу Коста Рика Ван Гаал се изнерви след нежеланието на стрелеца да бъде сменен и гневно го шамароса зад врата. Двамата в последствие отново имаха възможност да работят заедно в Манчестър Юнайтед, само за да може мениджърът да сподели на бившия голаджия на Арсенал, че времето му на "Олд Трафорд" е изтекло. 

Въпреки това двамата изгладиха своите различия години по-късно, по време на финалния мач в кариерата на Ван Перси за Фейенорд. 

"Мачът с Коста Рика отиде в продължения, получих крамп и Ван Гаал извика, че ще ме смени. Аз клатех глава, защото идваха дузпи, но физически не бях на необходимото ниво. Пара излизаше от ушите на Ван Гаал", започна Перси.

"След края на мача се събрахме и ме шамароса зад врата, предупреждавайки ме никога да не правя така отново. Бях шокиран, но ми каза да се концентрирам и да вкарам при дузпите, което и сторих за щастие. Беше странен момент, но това представлява Луис понякога", завърши легендарният голаджия.