Бившият холандски национал Робин Ван Перси сподели, че в основата на решението му да премине в състава на Манчестър Юнайтед през 2013-та година е било неспособността на Арсенал да му предложи нов договор навреме. 

Сделката и до ден днешен предизвиква доста негативни чувства в сърцата на феновете на "артилеристите", особено след като Перси спомогна на "червените дяволи" да спечелят титлата през същия сезон. Според самия стрелец обаче решението е било в голяма степен продиктувано от това, че не е получил предложение за нов договор на "Емиратс". 

"Обвинявам съм често за този трансфер, но ще се закълна в децата си, че ако някой докаже, че Арсенал ми предложи договор тогава, то аз ще му дам 1 милион паунда тук и сега", започна голаджията. 

"Решението беше на Арсенал да не ми предложи нов договор. След много дискусии стана ясно, че имаме различни визии за клуба. Имах списък със седем точки затова как клубът да се върне на върха, но Иван Газидис не беше съгласен с нито една от тях. Това си е негово право, разбира се". 

"Арсенал не ми предложи договор и не се съгласиха с моите предложения за клуба, които бяха много искрени и насочени само към доброто на отбора. Това е животът и аз съм доволен от развоя на нещата - отидох в Манчестър Юнайтед, спечелих титлата, така че няма от какво да се оплаквам", завърши Ван Перси.