Атлетико Мадрид и Лацио получиха сериозни наказания от УЕФА заради расистско или дискриминационно поведение на част от техните фенове, съобщи АП.

Испанският клуб Атлетико бе глобен с 30 000 евро и получи условна забрана за продажба на билети на своите привърженици за едно гостуване в турнирите на УЕФА. Тази санкция е условна и ще бъде в сила за една година. Наказанието беше наложено след расистки прояви на фенове на клуба по време на мача с Бенфика в Шампионската лига.

Италианският клуб Лацио получи още по-сериозно наказание – глоба от 45 000 евро и частично затваряне на своя стадион заради расистко поведение на феновете по време на срещата с Ница в Лига Европа. Два сектора на стадиона ще бъдат затворени за следващия домакински двубой на Лацио в турнира срещу Порто на 7 ноември. Освен това клубът ще бъде под наблюдение за една година, с риск от затваряне на допълнителни сектори при повторни инциденти.

Допълнително, Лацио бе глобен с 4500 евро за използване на фойерверки, 9000 евро за хвърлени предмети и 8000 евро за блокиране на алеите от зрителите.