Стоук Сити и Арсенал завършиха 0:0 след първите 45 минути на срещата от втория кръг на Висшата лига.

Хесе Родригес направи своя официален дебют за Стоук Сити, след като започна в титулярния състав на Марк Хюз. „Грънчарите“ привлякоха испанския футболист от Пари Сен Жермен.

Първата възможност в мача се откри в 3-та минута пред Ерик Питърс, който напредна в наказателното поле на Арсенал, но не успя да нанесе добър завършващ удар и Петър Чех спаси.

Аарън Рамзи навлезе в наказателното поле на Стоук Сити в 17-та минута, след което стреля, но Джак Бътланд спаси.

Арсенал изпусна много добра възможност да поведе в резултата в 19-та минута, когато Ектор Бейерин отправи хубав удар, който бе отразен от Бътланд.

Хесе Родригес и Чупо Мотинг взаимодействаха добре в 20-та минута, а последният нанесе слаб завършващ удар, който не затрудни по никакъв начин Петър Чех.

Джердан Шакири получи контузия и бе сменен принудително в 25-та минута, като на негово място в игра се появи Саидо Бераино.

Месут Йозил центрира от фаул в 28-та минута в наказателното поле на Стоук Сити, където Аарън Рамзи бе изпусна и отблизо стреля, но Бътланд отново бе на мястото си и спаси.

Играчите на домакините хванаха неподготвена отбраната на Арсенал в 31-та минута, когато след центриране в наказателното поле на „артилеристите“ Райън Шоукрос стреля с глава, но над напречната греда на вратата на Петър Чех.