Кирил Десподов ще играе на върха на атаката на ПАОК в днешната визита на тима на Динамо Загреб в турнира Лига на Конференциите, а не на своя обичаен пост на фланга. Това твърди радио sport-fm.gr.

"Десподов ще трябва да използва качествата си като таран, тъй като нападателят Мбвана Самата не е на разположение. Самата преминава в момента лечение поради проблема си с гърба и няма да пътува до Загреб. А в ПАОК не разполагат с други опции. Разван Луческу иска да има варианти и в движение на мача на терена. Българинът е във форма и не бива да бъде ваден от състава, а пускането му на върха дава шанс да го премести в течение на мача на фланга", се казва още в информацията.

В дните преди мача самият старши треньор на ПАОК Разван Луческу, спомена, че е възможно в даден момент в зависимост от развитието на мача да бъде принуден да използва Десподов на върха на атаката. Още при пристигането на българина на стадион “Тумба” Луческу подчерта, че може да се случи, но би искал да го избегне.

Първата осминафинална среща от Лигата на Конференциите започва в 22:00 часа българско време на стадион “Максимир” в хърватската столица, а реваншът е седмица по-късно в Солун.