Българският национал Кирил Десподов и неговият ПАОК Солун победиха с 2:0 Пансерайкос (Серес) в среща от 25-ия кръг на гръцката Суперлига. Първото попадение беше дело Янис Константелиас във 2-ата минута на добавеното време на първата част. Вторият гол падна в добавеното време на срещата, като в него беше замесен Десподов. Българинът получи подаване от Рафа Соарес, направи движение, а от защитника на домакините Ставрос Петавракис топката влезе в мрежата.

Десподов игра пълни 90 минути и имаше четири възможности, от които две много добри. Домакините пък завършиха мача с 9 човека, след като през второто полувреме червени картони получиха Макси Морейра в 69-ата след два жълти и Панайотис Делиянидис в 83-ата заради фаул срещу бразилеца Тайсон.

Гостите с днешния успех събират 57 точки, като се нареждат на 2-о място, само на 1 от лидера АЕК, по-рано победил с 4:2 Янина. Пансерайкос е 10-и с 24. Трети след ПАОК е Панатинайкос с 55, а Олимпиакос е с 53.

ПАОК държеше топката повече преди края на частта, но стигна до преднина в самия край на първото полувреме. При подаване отляво на наказателното поле Диамантис се опита да защити топката, вкарвайки тялото си, но Константелиас излезе пред него и на метри пред вратата вкара за 1:0.

През втората част Томас Мург и руснакът Оздоев тестваха рефлекса на словашкия вратар на отбора от Серес Адриан Хован, а в 62-ата минута дойде ред и на Десподов да опита късмета си. Вратарят Хован обаче отби бомбения му удар.

От своя страна Пансерайкос също на два пъти можеше да застраши Живкович под рамката на ПАОК. Някъде в този момент домакините останаха 10 на терена заради отстраняването на Морейра. Българинът можеше да удвои резултата в 78-ата минута, след като се освободи от двама бранители, но скъси прекалено дистанцията и не успя да го преодолее, останал сам срещу него. След като останаха девет на терена заради втория червен картон, футболистите на Пабло Гарсия съвсем рухнаха и нямаха повече съпротивителни сили. В 92-ата минута Рафа Соарес центрира от дясно, Десподов опита да играе с топката, но тя от тялото на Петавракис влезе за втори път в мрежата на вратаря Хован./БТА