Маурисио Почетино даде специална пресконференция, на която бе представен като новия селекционер на националния отбор на САЩ. Аржентинският треньор не скри ентусиазма си и изрази увереност, че отборът има потенциала да спечели Световното първенство през 2026 година, когато страната е един от домакините.

„Много се радвам да бъда част от този невероятен проект и предизвикателство. Важно е да вярваме, че можем да спечелим не само отделни мачове, но и целия турнир. Ако не вярваме в това, пътят ще бъде труден. Искаме играчи, които с пристигането си в тренировъчния лагер да мислят мащабно. Това е единственият начин да изградим желаната философия и да накараме футболистите да влагат целия си талант в полза на отбора. Във футбола е нужна вяра – ако всички вярваме, ще успеем“, заяви Почетино.

Той подчерта, че въпреки че самочувствието на играчите може да е било понижено, новият треньорски щаб ще работи за възвръщане на увереността и създаване на правилната среда за развитие. „Имаме план, но най-важното е да усетим как футболистите се чувстват като колектив. Искаме да играем приятен и атакуващ футбол, който да привлече и вдъхнови нашите фенове“, добави Почетино.

Той също така коментира, че времето за работа с играчите не е толкова ограничено, колкото понякога се смята. „Не мисля, че селекционерите разполагат с твърде малко време. Футболът е въпрос на натискане на правилния бутон и започване на добро представяне. Футболистите са интелигентни и талантливи и могат да адаптират играта си“, завърши новият треньор на САЩ.