Под надслов "Да опазим бъдещето на децата ни!" се проведе третия кръг от Националния шампионат на затворен маршрут "Писта София".

В надпреварата, която се възобнови след 10 години прекъсване се включиха общо 65 автомобила между квалификациите и финалите през уикенда. Трасето с дължина от 1620 м бе в близост до стадион "Георги Аспарухов", като трите шампионатни серии бяха "Спорт", "Туринг" и "Макси". В последната се включиха и двама бивши шампиони на България - Илия Царски и Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9. 

Симеон Симеонов с Хонда Сивик бе най-бърз в серия "Спорт". Също с Хода Сивик, но в клас "Туринг" над всички бе Иван Влъчков. 

Отлично се представи и Константин Маршавелов от  „КА-2 Рейсинг Тийм“ Константин Маршавелов, който записа трета поредна победа в серия „Макси“ за сезон 2019. След това състезание, пловдивчанинът е едноличен лидер в шампионата с три победи за сезона и максимален брой точки в актива си.

В официалното отборно класиране с най-много точки завърши АСК София Кар с 43 точки. Втори КА-2 Рейсинг Тийм с 34. 

Освен атрактивните гонки по столичните булеварди, феновете на високите скорости се насладиха и на специален парад на ретро автомобили, всички от които участвали в Световния рали шампионат. Имаше и специални демонстрации по дрифт, както и уроци по безопасно шофиране.