ФИФА официално разреши извършването на максимум 5 смени в рамките на един двубой от всеки тим. Решението е в сила не само за доиграването на спрените първенства, а и занапред, като е възможно да остане в сила чак до Световното първенство в Катар в края на 2022 г.

"Тъй като футболът започва да обмисля възобновяване на първенствата по целия свят след пандемията COVID-19, Съветът на Международната футболна асоциация (IFAB) се съгласи да направи временно изменение на законите на играта въз основа на предложение, получено от FIFA, което иска да защити благосъстояние на играчите", гласи изявлението.

Решението на Борда обаче не е задължително, тъй като всяка отделна федерация може да реши сама за себе си. 

"Решението дали да се приложи това временно изменение ще бъде по преценка на всеки отделен организатор на състезание, докато IFAB и FIFA ще решат на по-късен етап дали това временно изменение ще трябва да бъде разширено допълнително."

В Испания вече приеха предложението, очаква се същото да се случи и в Англия. Единственото условие е действащият шампионат на съответната държава да завърши до 31 декември 2020 г.