Манчестър Юнайтед победи Тотнъм с 2:1 и се класира за втори път в последните три сезона за финала на турнира за купата на Футболната асоциация на Англия. Лондончани поведоха на "Уембли" с попадение на Деле Али, но допуснаха обрат и отпаднаха на полуфиналите, както и през миналия сезон. Али откри в 11-ата минута, след като засече отблизо отлично подаване от дясно на Кристиан Ериксен към далечната греда. Алексис Санчес изравни с глава след подаване на Пол Погба от ляво в 24-ата минута.

В последните секунди на първата част Тотнъм имаше отличен шанс да поведе отново, но ударът от дистанция на Ериксен се отби от страничната греда. След малко повече от час игра Андер Ерера вкара за 2:1 за Юнайтед със силен удар от 15 метра, след като Ромелу Лукаку продължи към съотборника си пас от ляво на границата на пеналта на Санчес.

В последствие Лукаку и Погба пропуснаха добри положения да решат всичко в мача, а в самия край Али пропиля шанс да изравни с крайно неточен удар от границата на пеналта. Манчестърци спечелиха 12-ия си трофей от надпреварата при последното си участие на финал през 2016 година. Те очакват в спора за трофея победителя от мача между Челси и Саутхямптън, които играят утре.