Президентът на ФИФА Джани Инфантино призова към обединение на световната футболна общност за справяне с тежките последици от кризата във връзка с пандемията от коронавирус. 

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Спирането на футбола в почти всички най-големи първенства в света ще нанесе сериозни икономически щети на редица клубове. ФИФА се опитва да помогне всячески за обезщетяването и запазването на тези клубове в трудните времена. Самият той обаче не даде никакви гаранции по въпроса кога футболът ще започне отново. 

"Здравето идва на първо място. Мениджърите и клубовете се надяват на най-доброто, но едновременно се подготвят и за най-лошото", започна Инфантино. 

"Трябва да сме ясни - ще играем отново футбол, когато обстоятелствата ни позволяват, без да поставяме никого под риск. Всички следваме инструкциите на световната здравна организация". 

"Трябва да адаптираме периоди за регистрация и договорните отношения между страните към сегашните условия. Трябва да продължим да показваме същите нива на солидарност между Европа, Южна Америка и останалите континентални федерации, за да се преборим с тези проблеми", завърши италианецът.