Елисей Съров е един от младите таланти в Лудогорец. 16-годишният полузащитник бе повикан с мъжкия отбор на разградчани за летния подготвителен лагер, а и получи шанс в контролите на отбора.

След победата с 4:1 срещу румънския Универститатя Крайова, Съров застана пред камерата на DIEMA SPORT за интервю, в което разказа за пътя си във футбола и как е стигнал до българския шампион.

"Искам да кажа, че вече 3 седмици играя, първата беше в София и вече две в Австрия. За мен е голяма чест да бъда тук и да бъда част от отбора и това голямо семейство. Уникален опит, много съм благодарен на треньорите, г-н Дерменджиев, който ми дава шанс да играя. Много благодаря", сподели той след двубоя.

"Естествено в началото се притесних, но всеки ден се опитвах да се отпусна и да играя футбола, който мога. Всички ми помагат, много ми казват и и ми дават съвети. Научих много нови неща за тези три седмици. Тодор Неделев ми помага, гледам го на тренировки, защото сме на една позиция. От него много научих. Ивайло Чочев и Фон Витри много ми помагат", каза още футболистът.

"Започнах да тренирам на пет години в академията на Зенит и до 14 години тренирах там. След това дойдохме в България и решихме да дойдем в най-добрия отбор, при мъжете и академията. Качиха ме да играя с по-големите и след това направо ме викнаха тук. За мен е голямо щастие, че съм тук. Надявам се, че ще получа шанс, няма да го пропусна и ще играя на 100%. Любимите ми футболисти са Джуд Белингам и Джамал Мусиала, големи таланти, гледам ги на Европейското", завърши Елисей Съров.