България ще се изправи срещу Люксембург в Пловдив в ключов мач от Лигата на нациите. Двубоят ще се проведе на стадион "Христо Ботев" от 19:00 часа и е от особено значение за "лъвовете", които искат да запазят лидерската си позиция в групата.

Националният селекционер на България Илиан Илиев подчерта, че отборът е готов за срещата: "Трябва да се потрудим, за да останем на върха в групата. Подготвихме се сериозно и съм уверен, че играчите ще покажат всичките си качества на терена", заяви той на пресконференция. Илиев акцентира на важността на поддръжката от страна на феновете и на духа на отбора, който е необходим за успешното представяне.

От друга страна, треньорът на Люксембург Люк Холц изрази оптимизъм относно шансовете на неговия тим: "Настроението в отбора е добро. Равенството ще бъде добър резултат за нас, но ако се отвори възможност за победа, със сигурност ще се възползваме", каза Холц. Той коментира и възстановяването на някои от ключовите си играчи и изрази надежда, че тимът му ще бъде в оптимална форма.

Срещата между България и Люксембург обещава да бъде вълнуваща, а привържениците на двата отбора с нетърпение очакват да видят как ще се развият събитията на терена.