Дългоочакваната мечта на легендата на английския футбол - Дейвид Бекъм най-после се случи. Неговият отбор, на който е собственик - Интер Маями дебютира в американската Мейджър Лийг Сокър. Съставът отстъпи при гостуването си на Лос Анджелис с 0:1, но проектът който бе започнат преди години от бившия халф на Манчестър Юнайтед най-сетне стартира.

Тимът направи добри впечатления, но в крайна сметка загуби след попадение на Карлос Вела.

„Това е проект, който отне време за финализиране, но наистина показва силата и отдадеността на собствениците, както и страстта на Дейвид“, сподели комисионерът на МЛС - Дон Гарбър на почивката на двубоя.

Основният спор е свързан с това къде Интер Маями да провежда своите домакински срещи. За момента той ще домакинства във Форт Лодърдейл, на 47 км северно от Маями, въпреки че МЛС е решен да приема срещите си у дома в Маями.

„Те няма да останат във Форт Лодърдейл. Със сигурност ще настъпи момент, в който те ще се преместят у дома…все пак става въпрос за отбор от Маями“, добави Гарбър. Бекъм шокира футболния свят през 2007, когато през онази година подписа петгодишен договор с Ел Ей Галакси.