Футболистите от испанския национален отбор Иско Аларкон и Жерар Пике получиха специално признание от организацията за защита на правата на животните (PETA).

По време на мача между Испания и Иран Пике забеляза нещо странно на терена. Той видя паднало на игрището птиче и му се притече на помощ. От ръцете на Пике то излетя, но веднага след това се върна обратно на терена. Тогава към благородното начинание се присъедини и Иско. Аларкон подвигна малкото животинче и го изнесе от игрището. След това на птичката бе помогнато да излети.

Един жест, който не остане незабелязан от организацията за защита на правата на животните, която изпрати специално признание до Иско и Пике.

„Изказваме своите благодарности към тези състрадателни футболисти за нежното им отношение към малката птица, на която бе помогнато в тази опасна ситуация“, каза директорът на организацията Елиша Алън.

„Никой мач не е по-важен от живота и се надяваме, че тези героични действия ще накарат все повече хора да помагат на животните, които се нуждаят от помощ“, добави тя.