Вратарят на националния отбор на Испания по футбол Давид де Хеа заяви, че е предизвикателство са изправи срещу звездата на Аржентина Лионел Меси. Както е известно, „Ла Роха“ ще премери сили с „гаучосите“ на 27 март на стадион „Уанда Метрополитано“ в Мадрид от 22.30 часа.

„Като вратар мога да кажа, че е предизвикателство да се изправя срещу Меси. Искаме Аржентина да излезе с възможно най-доброто срещу нас“, каза Де Хеа.

Припомняме, че имаше много колебания дали Меси ще играе срещу Испания. Звездата на Барселона имаше болки в адукторите, заради които пропусна проверката с Италия (2:0). По-рано обаче селекционерът на аржентинците Хорхе Сампаоли успокои, че големият лидер е готов за игра.

„Винаги има много вълнения, когато става дума за националния тим на Испания. Играем добър футбол и искаме да продължим по същия начин, с поглед насочен към Мондиала“, добави Де Хеа.

Меси: Идеята ми е да играя срещу Испания

Запитан за това каква ще е разликата между Световното в Бразилия и това в Русия, Де Хеа каза: „Има ветеран и млади футболисти в нашия тим. Групата е фантастична. Чувстваме се феноменално. Много амбицирани сме“.