Барселона се завърна в челото на Примера дивисион, след като се наложи с минималното 1:0 над гостуващия отбор на Леванте.

В мач от 32-я кръг на първенството в Испания Барса отново е начело след около 2 часа, през които Севиля се радваше на своето предимство. По-рано през деня тимът на Хуанде Рамос победи Еспаньол с 3:1.

Берселона е лидер във временното класиране с 62 точки, само на 1 пред Севиля и на 5 пред Реал Мадрид, които обаче са с мач по-малко. По-късно тази вечер „белият балет”гостува на Атлетик Билбао.

Почти през цялото време на срещата домакините диктуваха събитията на терена и съвсем логично се стигна до 27-та минута, когато Самуел Ето’о реализира за 1:0. Попадението на камерунеца бе „като по учебник”. Футболистът получи топката в наказателното поле на Леванте и с десния крак прати топката в мрежата.

В 55-та минута Ето’о можеше да покачи резултата след пас на Роналдиньо, но главният рефер отсъди засада, въпреки вкараната топка във вратата на гостите.

По още няколко пропуска по време на мача направи и звездата на отбора Роналдиньо. Основна заслуга за малаката голова разлика имаше и вратарят на Леванте – Хосе Франсиско Молина.

След поражението Леванте се намира над чертата на изпадащите в Примера дивисион, но с равен брой точки - 30, с настоящия отбор на Христо Стоичков - Селта Виго. На дъното са Реал Сосиедад и Химнастик.