Капитанът на Милан Паоло Малдини остана много доволен от вчерашното нулево равенство с Арсенал в първия мач между двата тима от осминафиналния сблъсък от Шампионската лига.

Росонерите” играха доста защитно снощи на английска земя, с което успяха да постигнат добър турнирен резултат преди реванша след две седмици.

Малдини, който въпреки 39-те си години, показа изключително ниво, каза, че той и неговите съотборници имат пълните шансове да продължат напред и да отстранят Арсенал, като направи паралел с миналогодишния сблъсък с Манчестър Юнайтед, от който именно „росонерите” излязоха победители.

„Отиваме си за Италия с добра основа за реванша. Мисля, че втората среща може да се получи както стана с „червените дяволи” миналата година, така че, когато се наложи ще атакуваме”, каза италианският състезател.

Арсенал е изключително добър отбор, който разполага с много добри и млади момчета”, добави той.

„Винаги обичам да играя в Англия, тъй като много ми харесва спортсменската култура и уважението към противника на Острова”, завърши капитанът на Милан, който вчера изигра 1001-я си мач с екипа на европейските клубни шампиони.