Европейският шампион Милан успа да запази мрежата си суха при гостуването на Арсенал в първа осминафинална среща от Шампионската лига.

Играещият своя 1001-ви мач за Милан Паоло Малдини изненадващо можеше да стане първи голмайстор в двубоя в шестата минута, след като с глава засече центриране на Зеедорф от ъглов удар към близката греда, но Йенс Леман внимаваше и се намеси успешно.

Секунди по-късно Коло Туре бе контузен неволно от Пато и бе заменен принудително от Сендерос още в осмата минута. Самият Пато също напусна с травма в края на двубоя.

В 35-ата минута Ебуе се справи с Малдини и върна към Матьо Фламини, който обаче стреля слабо към Желко Калач, който в крайна сметка се възстанови и започна като титуляр.

В 54-минута след невероятна комбинация със Сеск Фабрегас, Александър Хлеб намери Емануел Адебайор, който прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада.

Адебайор можеше да донесе победата на Арсенал в заключителните моменти на срещата, но гредата спаси Милан след изстрела му с глава.

Феновете на Милан и Арсенал очакват да видят голове в реванша на Сан Сиро на 4 март.