Наставникът на Шалке 04 Феликс Магат остана много доволен от своите играчи, които успяха да обърнат резултата в своя полза при реванша срещу Валенсия и след общ резултат от 4:2 да се класират за четвъртфиналите в Шампионската лига.

Въпреки посредственото представяне в Бундеслигата, Шалке показва отлична игра както в Европа, така и турнира за Купата н Германия, където вече си осигури място на финала.

„В Шампионската лига нещата стоят така – или всичко или нищо. Винаги има страхотно напрежение”, коментира Магат, след двубоя, в който немците бяха поведени на свой терен с 0:1. В крайна сметка обаче „миньорите” стигнаха до обрат за 3:1.

„Беше много напечено, но хубавото, че не успяхме да изпуснем концентрацията и да оставим емоциите ни да се излеят”, каза още Магат.

„Беше ни трудно в началото на да ги притиснем. Но след като инкасирахме гола, вече нямаше какво да губим. Трябваше да направим всичко възможно, за да продължим напред”, добави треньорът на Шалке.

Заради слабата игра на Шалке в Бундеслигата, голяма част от медиите в Германия предричат, че през лятото клубът ще се раздели с Магат. „Не ме интересува какво пише във вестниците. Аз имам договор до 2013 година”, заяви спецът.