Шалке се класира за четвъртфинал в Шампионската лига, след като победи Валенсия с 3:1 на реванша в Гелзенкирхен. В първия двубой в Испания двата състава завършиха наравно 1:1 и така с общ резултат 4:2 напред продължават германците.

Шалке изравни най-доброто си постижение в Шампионската лига, отново четвъртфинал през 2007/08.

Валенсия имаше своите шансове до последно, като и при 1:1, и при 2:1 пропусна положения пред Мануел Нойер. Шалке обаче реализира три попадения, а и на два пъти "кралскосините" нацелиха и гредите.

Двубоят бе много равностоен, като гостите започнаха малко по-силно, но през второто полувреме Шалке превзе инициативата. Валенсия откри резултата на „Фелтинс Арина” още в 17-та минута, след хубава атака, при която Мехмет Топал навърза двама защитници и центрира, а топката се отклони в главата на Рикардо Коща, за да влети във вратата.

Фантастично изпълнен пряк свободен удар от Джеферсън Фарфан, от около 25 метра изравни резултата в 40-та минута, и върна цялата интрига отначало.

Само седем минути след почивката Марио Гавранович се оказа на точното място, в точното време, когато стражът на гостите Гуайта не се намеси добре при едно центриране отляво, след това не успя да изчисти и последвалия шут, и след рикошет топката попадна в останалия сам Гавранович, който отправи удар, и кълбото намери мрежата, след като се тупна преди това и в двете странични греди.

Ариц Адурис имаше най-добрите положения в полза на Валенсия, но при няколкото ситуации или не му достигна точност, или Нойер бе на мястото си.

54 хиляди в Гелзенкирхен вече очакваха успеха с крайния сигнал на рефера, когато Джеферсън Фарфан се разписа за втори път в мача в 90-та минута, за да подпечата билета на Шалке за четвъртфиналите.

Фарфан реализира красиво попадение, след като една изчистена топка от негов съотборник пред наказателното поле на германците попадна в него на центъра на терена, и оттам той напредна, пробяга 40 метра и отбеляза с прехвърлящ удар.


szólj hozzá: Sch 0-1 Val
szólj hozzá: Sch 1-1 Val
szólj hozzá: Sch 2-1 Val
szólj hozzá: Sch 3-1 Val