Португалия стигна до комфортна победа срещу Полша с 3:2 във втория си мач от Лигата на нациите като гост. Еврошампионът трябваше да обръща резултата, след като падаше с 0:1 след 18 минути игра, а точен за домакините от Полша бе Кжищоф Пионтек в 18-тата. Това не бе проблем за иберийците, които с два гола – първо Андре Силва в 31-ата изравни, а 12 по-късно Камил Глик си вкара автогол, за да даде аванс на Португалия. Бернардо Силва пък в 52-ата минута покачи за 3:1. Якуб Блашчиковски обаче върна едно попадение за „дружина полска” в 77-ата минута, за да оформи крайния резултат на стадион „Сласки”.

По този начин тимът на Фернандо Сантош оглави класирането в група 3 на лига „А” от Лигата на нациите и е с шест пункта след два мача. Полша от своя страна е последен, трети, с една точка, а втори е Италия. На 14-и октомври Полша приема Италия.

Воденият от Йежи Бржечек тим стартира по-уверено на терена и в 18-тата минута излезе напред в резултата. Рафал Курзава центрира от ъглов удар, а вратарят на Португалия Руи Патрисио увисна, за да може блестящият в последните седмици нападател Пионтек да открие резултата – 1:0.

Авансът на поляците изтрая едва 13 минути, след като в 31-ата Андре Силва изравни резултата. Хуан Антонио Пици бе видян вдясно и центрира успоредно и силно към Силва, който отблизо и необезпокояван вкара топката за 1:1 във вратата на Лукаш Фабиански.

В 43-ата минута халфът на Уулвс Рубен Невеш с прекрасен пас намери откъсналия се зад отбраната Рафа Силва. Нападателят на Португалия премина край Фабиански и излезе срещу опразнената врата, но защитникът на Полша Камил Глик му отне възможността той да се разпише и вместо да изчисти топката прати топката във собствената си врата – 2:1 за Португалия.

В 52-ата минута халфът на Манчестър Сити Бернардо Силва показа своята класа в Полша и с рейд отдясно към центъра си проправи място да стреля, и го стори. Топката се оказа коварна за Фабиански, който не се намеси добре и тя влетя за трети път в мрежата му – 3:1.

Полша опита да се реабилитира пред феновете в Хожув и донякъде това стана, след като Якуб Блашчиковски обра овациите от трибуните в 77-ата минута. Камил Гросицки пое отдясно и прокара топката по тъчлинията. Халфът центрира в наказателното поле, където Пепе се намеси безобразно и топката продължи към Куба. Той с мигновен шут от границата на наказателното поле пък порази Руи Патрисио, за да може резултатът да бъде намален на 2:3.

До края на срещата пък Ренато Санчес имаше превъзходната възможност да категоризира всичко. Полузащитникът на Байерн Мюнхен бе намерен непокрит фронтално срещу Лукаш Фабиански, но въпреки това не успя да вкара топката във вратата на поляците. Ако имаше положения до края, то те бяха на сметката на Португалия, като поляците нямаха възможност да вземат хикс от срещата с еврошампиона.