Националният отбор по футбол е на прага да изиграе втория си мач от новосформирания турнир на УЕФА – Лига на нациите.

„Лъвовете” стартираха със сладък успех в първия си мач, надвивайки Словения с 2:1 като гост, като победата дойде по много изстрадал начин, а това я прави още по-приятна. Хората на селекционера Петър Хубчев показаха неимоверно себераздаване, а това се понрави на българския фен, но сега предстои по-тежкото препятствие в групата – това срещу Норвегия.

Петър Хубчев

източник: Gulliver/GettyImages

Срещата е смятана за една от решаващите на втора група в трета лига, която може да отвори път на един от двата отбора към промоция към по-нататъшната част от турнира.

„Викингите” са считани за фаворити в нашата група 2 на лига С и стартираха с комфортен успех с 2:0 като домакин на Кипър в първата среща. Норманите предоставят прагматичен и ефективен футбол под ръководството на Ларс Лагербак, а това се показва и в резултатите, след като Норвегия спечели последните си три официални мача. Като прибавим и приятелските срещи, които северняците изиграха, то успехите пред погледа на Лагербак стават седем на брой.

Селекционерът на България призна на пресконференцията преди двубоя, че сериозни травми в отбора няма, като единственото сигурно нещо е, че аут от мача е бранителят Васил Божиков. По предварителни очаквания се счита, че стартира юношата на Левски Иван Горанов. Има възможност да има размествания и в центъра на терена, като вариант пред селекционера е да започне с Кристиан Малинов за сметка на Георги Костадинов. Останалите, които ще започнат по всяка вероятност ще са същите от тези, които пребориха Словения.

Ларс Лагербак ще стартира с 4-4-2, като нападателят на Борнемут Джошуа Кинг и бившият стрелец на Литекс Бьорн Йонсен ще водят атаката за Норвегия. Острието на Саутхемптън Мохамед Елионуси пък ще тормози българската защита отляво, а опитният бранител на Хофенхайм Хавард Нордвайт ще ръководи норвежката защита пред вратаря Руне Ярстейн.

Ларс Лагербак

източник: lap.bg

Срещата е от 19,00 часа и ще се играе на националния стадион „Васил Левски”, а главен съдия на срещата ще бъде полякът Даниел Стефански.

Още по темата:


Попето доволен от резултата със Словения и младите

Треньорът на Норвегия: С България си приличаме

Бандаловски и Костадинов: Трябва да зарадваме хората

Хубчев: Здравата битка ще отреди победителя с Норвегия