Най-скъпият футболист в историята на Манчестър Юнайтед – Пол Погба проведе нова публична атака спрямо мениджъра на отбора Жозе Моуриньо, който през миналия месец го лиши от правото да бъде втори капитан. Френският национал заяви, че няма нужда от капитанската лента, за да бъде лидер на „червените дяволи”.

Очевидно се задава поредният епизод в разпрата, която вече сериозно накърнява имиджа на манчестърци като клуб. При предишния случай Моуриньо взе решение да накаже играча си, след като последният си позволи пред медиите да критикува тактическите решения. Така в мачовете, когато титулярният капитан Антонио Валенсия не беше на линия, честта се падаше на дълго служил ветеран като Ашли Йънг.

През тази седмица Погба се присъедини към френския национален отбор за предстоящите мачове от Лигата на нациите и бе попитан дали в бъдеще не се вижда като капитан на „петлите”. „Никога не съм играл за Франция с идеята да бъда капитан. Просто да бъда част от този тим значи нещо много голямо за мен”, коментира 25-годишният Погба, който през 2016-а струва на Юнайтед 89,3 милиона паунда (105 милиона евро).

„Няма нужда да си капитан, за да се чува гласа ти. Капитанската лента не те прави лидер. В качеството си на лидер можеш да говориш на терена, но съм виждал лидери, които не го правят непременно”, допълни Погба.

„Предвид моята възраст – 25 години – се намирам между две групи играчи: най-младите и най-старите. Това ми помага да предавам съобщенията и ми дава шанса да бъда чут”, оцени още полузащитникът.