Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо коментира темата с отнетата капитанска лента на Пол Погба. Специалния заяви, че французинът е само футболист, но не и капитан, изтъквайки, че в полузащитникът и съотборниците му са наясно с причината, поради която Специалния и щабът му са взели това решение.

„Не, не мога да ви кажа за какво сме си говорили с Погба по време на тренировката. Заниманието бе открито за фенове и журналисти, а вие имахте камери там, с известен потенциал да разберете някои думи. Ако искате да знаете всичко, което се говори, може би трябва да смените техниката си, защото аз нямам намерение да разкривам съдържанието на разговора ни“, обясни Моуриньо за любопитния диалог, който проведе с Погба при едно от последните занимания, след който халфът остана като вцепенен.

„Пол и останалите футболисти в тима са наясно с причината, поради която аз и моят щаб решихме да отнемем лентата на Погба. Винаги анализирам един футболист като играч, а когато е капитан, гледам на него като на играч и лидер. След седмици размишления и обмяна на мнения в щаба ми, преценихме, че Погба е само футболист, не и капитан. Решението е взето. Информирахме играча и когато ме попитаха, потвърдих“, каза Специалния.

„Никой футболист не е по-голям от клуба. Доволен съм от работата на Погба тази седмица. Това, което ме притеснява е, че не ми задавате въпроси за предстоящия мач“, допълни португалецът.

В седмия кръг на Висшата лига Манчестър Юнайтед гостува на Уест Хем. Срещата е в събота, 29 септември, от 14:30 часа и ще може да я гледате по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.

Още новини:

Погба излита от Юнайтед още през януари 

Евентуалното уволнение на Моуриньо в цифри

Моу към шефовете на Юнайтед: Или аз, или Погба!

Няколко големи разочарования в кариерата на Моуриньо

Моу: Погба вече не е втори капитан на Юнайтед, няма да обяснявам защо

Играчите на Моуриньо са ядосани и разочаровани