Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан отказа да обсъжда случващото се между Пол Погба и неговия мениджър в Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо. Наставникът на световния шампион по футбол заяви, че не се притеснява от конфликта между двамата.

В момента взаимодействието между Погба и Моуриньо е близо до точката на замръзване, като английските медии непрекъснато вадят нови и нови подробности около разрива. Стигна се дотам, че френският полузащитник бе лишен от честта да бъде втори капитан на Юнайтед. Неговият отговор на това пък бяха публични критики спрямо твърде дефанзивния стил на игра, който Специалния налага.

Според Дешан наближаващите срещи от Лигата на нациите ще се отразят ползотворно на Погба, който има нужда да смени обстановката.  „Изобщо не се тревожа и не съм Жозе Моуриньо”, заяви избраният от ФИФА за Най-добър треньор през 2018 година.

„Нямам желание да се меся в техните афери. Всичко с Пол е ясно, трябва да намери баланс. Настроението сред играчите се променя, когато дойдат да играят за френския национален тим”, каза още Дешан.

На 16 октомври Франция приема Германия в двубой от група 1 на елитната Дивизия А в турнира, а след това среща Исландия в приятелски мач.