За първи път от далечната 1959-а насам италианския национален отбор изпрати цяла календарна година без да постигне победа в официален мач.

Медиите в страната не са никак доволни от факта, че за последно „адзурите” спечелиха двубой при 1:0 над Албания в световна квалификация на 9 октомври 2017 година. Тъй като следващият международен мач на Италия ще бъде след 9 октомври тази година, негативната поредица ще стане факт.

В момента една от големите сили във футбола се намира в поредица от 2 загуби и 2 ремита, а провалът срещу Швеция в баражите за Мондиал 2018 означаваше, че страната пропуска световните финали.

Ако пък към официалните мачове се добавят и контролите, то успехът си остава едва един – 2:1 над Саудитска Арабия в дебюта на новия селекционер Роберто Манчини (и се прибавя загубата 1:3 от Франция).

Последният път, когато Италия изкара 12 месеца без победа в официален мач датира от периода 1958-1959, което съвпада с другия път, когато страната не успява да се класира за световни финали.