Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Роберто Манчини подчерта, че главният му приоритет е изграждането на отбор, който да се класира за Евро 2020, дори това да стане с цената на изпадане от елитната Дивизия А в Лигата на нациите.

В своята група „адзурите” стартираха неубедително – 1:1 срещу Полша, а снощи дойде и загубата с 0:1 от Португалия. Така към момента италианците заемат последното място в група 3.

„Португалия спечели своя първи мач, така че това ги прави фаворити в групата. Въпреки всичко вярвам, че все още надпреварата е отворена”, заяви Манчини.

„Не ни харесва да губим, но също така е вярно, че трябва да предприемем известен риск в тези мачове и да помогнем на играчите да натрупат опит. Иначе ще ни трябва много повече време, докато всички влязат в час. Чакат ни доста мъки, но това не означава, че няма да положим усилия.”

„Знаехме, че имаме проблеми в нашия състав, защото в противен случай Италия щеше да играе на Мондиал 2018. В изминалите мачове пуснахме някои дебютанти, а те показаха позитивни неща.”

„Изпадане в Дивизия B? Не искаме това да се случи, разбира се, че би ни харесало да спечелим тази група. Човек никога не знае какво може да се случи във футбола. Ще изчакаме и ще видим, но нашата главна цел е да формираме състав за Евро 2020”, допълни Манчини.