Лерой Сане направи невероятен сезон с екипа на Манчестър Сити, но това не му извоюва място в националния отбор на Германия на Световното първенство. Бързоногият футболист се завърна в Бундестима за мача с Франция от турнира за Лигата на Нациите, но се появи само за няколко минутки. 

И сега, часове след края на битката със световните шампиони, завършил при нулево равенство, стана ясно, че младокът няма да участва в предстоящия мач на германците с Перу. Той е само контрола и е насрочен за неделя. 

Той е имал разговор на четири очи със селекционера Йоахим Льов. След края му Сане си стена багажа от лагера на националния отбор, а краткото съобщение от Германския футболен съюз гласи, че той си тръгва "поради лични причини". 

Допълнителна информация липсва. Засега не е ясно дали своенравният младок се е самоотлъчил, или пък е направил някоя поредна изцепка, която е преляла чашата на търпението на селекционера и той му е посочил вратата за пореден път. Точно тази липса на информация кара медиите в Германия да спекулират, че има тежък конфликт между двамата.