Полузащитникът на Реал Мадрид и германския национален отбор – Тони Кроос изказа своето виждане спрямо случващото се с аса на Манчестър Сити Лерой Сане. Според Кроос неговият сънародник има потенциал да стане „играч от световна класа”, но в същото време трябва до положи доста усилия, за да го осъществи.

22-годишният Сане беше една от централните теми преди Мондиал 2018, тъй като остана извън окончателния състав на „маншафта”. Изборът на селекционера Йоаким Льов предизвика доста дискусии, но е факт, че от началото на сезона Сане не получава много шансове и в клубния си Манчестър Сити.

Реално Сане е изиграл само 30 минути футбол във Висшата лига на Англия, а това накара мнозина да припомнят появилите се слухове в Германия, че отпадането му от „бундестима” се дължи на проблеми с поведението.

Сане ще бъде на линия за мачовете на Германия срещу Франция и Перу, а Кроос имаше ясен съвет до съотборника си. „Той може да стане играч от световна класа, но той има нужда от хора, които от време на време да му казват, че трябва да поработи върху себе си. Точно това прави Пеп Гуардиола в момента, като го оставя резерва. Той цели малко да го провокира.”

„Ясно е, че трябва да се намери начин да го накарат да се представя на топ ниво. Ако той показва подобно равнище – със своите качества, които са рядкост в нашия състав – веднага се превръща в богатство за нас. Определено ни предоставя повече опции за игра, но трябва да е в състояние да го показва на терена”, завърши Кроос.