Германия не успя да победи световния шампион Франция, завършвайки 0:0 в първи мач от група 1 на Лига „А” в Лигата на нациите. Бундестимът беше селекцията, която повече заслужаваше да спечели, но блестящите изяви на Алфонс Ареола не дадоха възможността на „Алианц Арена” да ликува. Това бе първа среща за двата тима в новосформирания турнир, а третият отбор в групата – Холандия почиваше.

Йоаким Льов стартира в първите минути след краха на Мондиал 2018 в схема 4-2-3-1, като Марко Ройс и Тимо Вернер се редуваха да водят атаката на Маншафта. На вратата бе Мануел Нойер, докато Тони Кроос и Йозуа Кимих оперираха пред защитния квартет.

Селекционерът на световния шампион Дидие Дешан пък предпочете 4-4-2, като Антоан Гризман и Оливие Жиру бяха „петлите” в атака. В чести случай нападателят на Атлетико оставаше зад гърба на стрелеца на Челси в хода на срещата.

Германският тим бе много по-настоятелния през първата част, но единственото по-сериозно положение дойде от Матс Хумелс. Силната френска офанзивна линия пък бе до голяма степен лимитирана и първият ѝ удар дойде в последните минути на първата част.

В 35-ата минута Матс Хумелс бе много близо до това да открие резултата и да зарадва феновете по трибуните, но ударът му мина встрани от вратата на Франция. Осем по-късно Килиан Мбапе изпълни по добър начин пряк свободен удар и накара Мануел Нойер да се разтяга, за да запази германската врата суха.

През второто полувреме футболистите на Йоаким Льов продължиха доминацията си над Франция на „Алианц Арена”, но вратарят на „петлите” Алфонс Ареола блесна с няколко чудни спасявания.

40 снимки

В 72-ата минута отново Хумелс бе намерен с разсичащ отбраната на Франция пас, а защитникът на Байерн Мюнхен стреля мигновено, но за негово съжаление топката прелетя край дясната греда на Ареола. Три по-късно Томас Мюлер стреля от границата на наказателното поле след блестяща солова акция. Топката летя към горния десен ъгъл на вратата, но Ареола се отличи с поредно фантастично спасяване. Последва корнер за Германия, след който Матиас Гинтер стреля с глава, извисявайки се над всички, но Ареола направи поредно спасяване, за да спаси Франция.

Серията от корнери продължи, а Матс Хумелс стреля с глава, но този път ударът бе лек и нямаше как Ареола да не се намеси.

Това бе първи мач от първа група на Лига „А”, като третият отбор, който е в нея е Холандия. Холандците обърнаха Перу в Ниската земя, за да запишат успех в приятелска среща, а на 9 септември ще гостува на Франция, докато Германия ще почива. Следващият мач за Германия е срещу „лалетата” на 13 октомври в Амстердам.