Националният селекционер на Испания – Луис Енрике, определи разширения състав на „Фуриите“ за мачовете с Англия и Хърватия в тунира Лига на Нациите. Голямото отсъствие в състава е на левия бек на Барселона Жорди Алба. Аут са са още вратарят Пепе Рейна, играчите на Реал Мадрид Алваро Одриосола и Лукас Васкес и халфът на Атлетико Мадрид - Коке.

„Искам да говоря само за повиканите 24-ма. Вече казах, че ще има изненади. Ще има и още такива. Нямам какво да кажа за отсъствието на Алба и Коке – нито позитивно, нито негативно“, започна Енрике.

„Днес е специален ден. Прекарах много дни в изучаване в дълбочина на визитките и играта на всички играчи. Мога да говоря много за повиканите 24. Мога да кажа само, че това е един специален ден за играчите, които са повикани. Имам огромно желание да започна да работя с тях“, каза още той.

„Все още не съм говорил с нито един играч, освен с Пике. Това е моят стил. Не е нужно да се прави някаква революция, нужна е еволюция. Ще има още изненади в следващите повиквателни“, каза Енрике.

„Относно вратарите – доволем съм от трима, които имаме. Ще видим кой ще играе. Може би Касияс. Той още е активен“, добави шеговито специалистът.

„Англия и Хърватия? Тези предизвикателства ми харесват. Това са два важни мача, с които можем да преценим къде сме ние. Ще продължим да изповядваме същия стил. Не трябва обаче да сравняваме отбора, който стана световен шампион и сегашния тим. В момента са доста далеч от най-добрите в света. Ще пусна 4-3-3 – тази формация ми харесва най-много, но не казвам, че няма да се променяме“, заключи бившия наставник на Барселона.