Франция не успя да победи гостуващия Исландия в контрола, завършвайки 2:2 на „Стад дю Рудуру” в Гинган. В грешник за исландците се превърна бранителят на Левски Холмар Ейолфсон, който си отбеляза автогол в 86-ата минута, а три по-късно Франция изравни от дузпа. При отсъждането на наказателния удар също така Ейолфсон спори със съдията Мартенш, който му показа и жълт картон.

По-рано в срещата Исландия заработи два гола аванс, след като Биркир Бярнасон даде аванс на исландците в 30-тата минута, а Кари Арнасон удвои в 58-ата. Дузпата за „петлите” пък вкара Килиан Мбапе в 89-ата минута.

Очаквано мачът стартира с игрови превес за „петлите”, ала Исландия удари пръв. Пресел Кимпембе изгуби отдясно от Алфред Финбогасон, но останаха съмнения за нарушение. Съдийската бригада не взе решение в ситуацията и играта продължи, а Финбогасон върна към дъгата за Бярнасон, който с хубав удар с вътрешен фалц матира Юго Лорис – 1:0.

В 58-ата минута пък исландците се насладиха на много красив гол, а негов реализатор бе Арнасон. Той бе намерен след корнер от Гилфи Сигурдсон и с добро движение с глава покачи за 2:0 за Исландия.

Последва подем в играта на Франция, а Килиан Мбапе центрира силно отдясно. За съжаление обаче на защитника на Левски Холмар Ейолфсон се отби в него и влетя в опразнената врата – 1:2.

Три по-късно Франция стигна до пълното равенство, след като реферът Мертенш видя ръка в наказателното поле на исландците. Грешното движение бе дело на Йон Фьолусон, макар че решението е полемично. Играчите на Исландия се нахвърлиха на съдията, където бранителят на Левски бе декориран в жълто.

Зад топката застана Мбапе, който с безкомпромисен шут в горния десен ъгъл на вратата на гостите изравни резултата в Гинган.

Франция приема Германия на 16-и октомври вече в среща за Лигата на нациите, докато ден по-рано Исландия ще посрещне Белгия в Рейкявик.