Конфликтът между националната федерация по футбол на Дания и играчите върви към решаване, след като стана ясно, че е постигнато временно споразумение. Така в неделя в мача с Уелс от турнира Лига на Нациите би трябвало да излязат най-добрите датски футболисти.

Датският футболен съюз и съюзът на футболистите обявиха, че мачът с Уелс ще се проведе при същите условия, каквито бяха заложени в договора, който изтича на 30-и септември.

"Добре е за националния отбор, както и за всички нас в Датския футболен съюз, че ние ще играем с най-доброто във важните мачове от турнира Лига на Нациите. Мисля, че нещата вървят към урегулиране и можем да се концентрираме върху спортната част отново, заяви президентът на централата Йеспер Мьолер.

"Споразумението е важна стъпка в правилната посока. Футболистите са доволни и могат да мислят само за мача с Уелс в неделя", заяви директорът на съюза на футболистите Мадс Оланд.

Проблемът ескалира, след като двете страни не успяха да се разберат за нов колективен договор за националния отбор. 

Противоречия имаше и от желанието на федерацията да ограничи индивидуалните спонсорски договори на играчите с компании, които са конкурентни на спонсорите на федерацията.

В контролна среща преди два дни Дания изпрати в Словакия отбор, съставен от играчи от втора, трета лига и от националния тим по футзал, воден от бившия европейски шампион от 1992-а година Йон Йенсен. Логично тази формация падна с 0:3, а словаците се ядосаха, че играят срещу съперник от ниско ниво.