Дания спази сроковете и обяви отбор „второ качество”, с който ще направи дебюта си в новосформираната Лига на нациите. Датчаните се видяха принудени да включат дори играчи по футзал, за да избегнат евентуално изхвърляне от квалификациите за Евро 2020.

Датската футболна асоциация вчера обяви, че среща проблеми в преговорите с титулярите от мъжкия тим, които бойкотират участието си в новия турнир. Разминаванията касаят договорите със спонсорите на местната футболна централа.

Лигата на нациите започва с бойкот

Към момента Дания заема 9-о място в ранглистата на ФИФА, а през лятото достигна до 1/8-финалите на Световното първенство в Русия. Датският ежедневник „Екстра Бладет” докладва първи за отчаяния ход да се викнат национали по футзал.

Дания трябва да изиграе приятелски мач срещу Словакия в сряда, а в неделя срещу Уелс двубоят вече ще е от груповата фаза на Лигата на нациите.

Споровете между двете страни касаят най-вече правата на играчите, в това число и звездата на Тотнъм Кристиан Ериксен. Футболистите искат индивидуални спонсорски споразумения с компании, които конкурират спонсорите на самия национален отбор. Друга болна тема са условията за пътуванията.