Селекцията на Дания излезе в приятелски мач срещу Словакия, а футболистите на „червения динамит” бяха в много странен състав.

Основните футболисти на Дания обявиха бойкот на федерацията, след като има сериозни финансови разминавания между Кристиан Ериксен и ко с футболната федерация за договорите със спонсорите на Дания.

Е, в късните часове на вторник датчаните излязоха в проверка срещу Словакия, която бе в пълно бойно снаражение и подчини датчаните с 3:0. По-интересното в случая е, че дебют за „червения динамит” направиха петима играчи по футзал, полицай, търговски представител, както и играч от шестото ниво на футбола в Дания.

Адам Немец откри резултата в 11-ата минута, след като завърши подаване на Юрай Куцка, а Алберт Руснак удвои в 37-ата отново след пас на Куцка.

Двойникът на Пьоне Систо в селекцията Адам Фогт пък си отбеляза автогол, за да официализира крайното 3:0 на „Сити Арена” в Търнава.

Селекционер на селекцията на Дания бе Йон Йенсен, който е европейски шампион с тима за 1992 година, а Оге Харейде не бе в Словакия.