"Има нещо гнило в Дания". Точно така! Във футболна Дания.

В сряда вечер с датско участие се състоя може би най-сюрреалистичният мач в историята на футбола. Или поне що се отнася до националните отбори.

Странен, супераматьорски отбор на Дания, игра в приятелския мач в Търнава и падна от Словакия, можем да кажем смело -  "само" с 0:3.

Скандалът  с отказа на професионалистите да играят взе връх в последните дни. Бойкот заради несъвместимост със спонсорските договори на някои от обичайните и "нормални" датски национали със спонсорите на националния отбор.

И "Червения динамит" избухна! Само че по друг начин. На вратата срещу Словакия бе  Кристофър Хог. Името не ви говори нищо, явно не е Шмайхел...Той е вратар от футзала. Пази обикновено на 3-метрова врата, а не на такава с размери от 7,32 м.

Но се справи достойно - имаше няколко отлични спасявания. При полевите играчи 9 бяха от отбори от Трета лига, а един от Четвърта.

Във вторник Синдикатът на футболистите направи нова оферта към Датския футболен съюз, подобна на тази, която вече бе отхвърлена. И е много вероятно отново да бъде отхвърлена и същите аматьори от сряда-вечер да излязат в неделя и в официалния мач от Лига на нациите срещу Уелс.

За целта домакините от Дания вече са се подготвили - искат пълен до дупка 16-хиляден стадион в Орхус, за да помага максимално на момчетата на Джон Йенсен. Затова и билетите бяха намалени до еквивалента на 16 цента.