Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов коментира разразилия се скандал между Жозе Моуриньо и Пол Погба. Отношенията между двата се влошиха изключително много през последните дни, след като френският футболист си позволи публично да критикува неуспехите на отбора. След това Моуриньо взе капитанската лента на Погба, а нова сцена между двамата последва на тренировката на отбора в сряда.

Бербатов смята, че двамата трябва да се разберат за доброто на клуба.

„Ако сте капитан или заместник-капитан, няма нищо лошо в това по-често да говорите от името на своите съотборници. Това обаче не трябва да става в медиите, защото не помага на никого. Публичното изразване на тези аргументи е за доброто само на самите медии“, написа Бербатов в своята колонка.

„В модерния футбол, играчите са много мощни, те са звездите на шоуто. Нормално е да имат мнения, но те трябва да бъдат подкрепени. Изненадан съм, че се стигна до този етап. Това нещо наистина трябва да остане вътре в клуба. Вие сте възрастни, разберете се в съблекалнята“, добави българинът.

„Моуриньо взе капитанската лента на Погба и той сигурно го е провокирал, за да се стигна до подобна ситуация – независимо дали става дума за коментари след мач относно играта на отбора или нещо друго. Но тези аргументи засягат всички в отбора и започват да оказват влияние на представянето на тима на терена“, продължи той.

„Футболът трябва да бъде за това, което се случва на терена, а не кой има по-голям к*р. Това е глупаво положение“, каза още Димитър Бербатов.

Моуриньо към Погба: Разкарай се!

Разкриха причината за новия скандал между Погба и Моуриньо

Точката на замръзване - Погба и Моу в нов епизод

Грубо: Погба се хили на "Олд Трафорд" минути след отпадането

Моу: Погба вече не е втори капитан, няма да обяснявам защо

Ответният удар на Жозе: Отне лентата на Погба