Разривът в отношенията между Интер и Мауро Икарди се задълбочава, както предрече неговият бивш агент, а по-наблюдателните сред феновете на „нерадзурите” забелязаха начина, по който аржентинският нападател изпраща послания до борда на директорите в клуба. 26-годишният футболист заедно със своята съпруга и агент Уанда Икарди изгледа от трибуните последните 2 домакински мача, а не чак толкова много забелязаха, че във всеки от случаите той носеше подобни, но същевременно и различни шапки.

Студената война при „нерадзурите” тече от миналата сряда, когато клубът публично оповести, че отнема капитанската лента от Икарди. В отговор ядосаният футболист заяви, че няма да пътува за гостуването срещу Рапид Виена от 1/16-финалите в Лига Европа. Ден по-късно той се яви за тренировка, но не проведе занимание, претендирайки за контузия в коляното. Преди 2 дни клубът го изпрати на медицински тестове и след това нанесе нов удар, като заяви, че резултатите от тестовете на коляното не се различават от направените преди старта на сезона (когато Икарди беше съвсем здрав).

Интер оповести резултатите на Икарди, работата става дебела

Още с отнемането на капитанството от играча в Италия тръгнаха информации, че той е отказал да играе за отбора, докато не получи публично извинение от шефовете. Подобен ход изглежда почти невъзможен, тъй като цялата ситуация изглежда следствие от трудните преговори за подновяване договора на футболиста.

В резултат той беше просто като фен на трибуните за последните два мача на „Джузепе Меаца” – победата над Сампдория в първенството и снощното 4:0 над Рапид Виена в реванша. И в двата случая той носеше шапки с козирка в еднакви разцветки, върху които имаше илюстрации на животни.

Шапките на Мауро Икарди - телеграми до управата на Интер

източник: Gulliver/Getty Images

Срещу Самп на показ беше лъв, а до него беше изписано „крал” на английски. Това не учуди мнозина, защото феновете на Икарди знаят, че той има голяма татуировка на африканското животно върху гърдите си.

Мауро Икарди избухна срещу сестра си

За мача срещу австрийците Икарди обаче предпочете същата шапка, но с изображението на орел, до който стоеше думата „свобода”.

Естествено, Икарди беше в компанията на своята съпруга, която се счита за основния виновник за влошилата се комуникация с клуба. На немалка част от феновете на Интер им се стори, че двамата никак не се радват на последния гол в мача, отбелязан от Матео Политано. След края на срещата треньорът на Интер Лучано Спалети заяви, че е доволен от факта, че Икарди е бил на трибуните, но би бил по-щастлив, ако доскорошният капитан бе дошъл в съблекалнята след мача, за да празнува с останалите момчета.

Метнаха камък по колата на Уанда Икарди

Намесиха Брозович в афера с жената на Икарди, той съди авторите

Съотборник на Икарди "хареса" новината за отнетата лента