Отборът на Интер Милано се класира безгрижно пък осминафиналите на Лига Европа, след като постигна втора победа над Рапид Виена в рамките на една седмица. След като миналият четвъртък възпитаниците на Лучано Спалети надделяха в австрийската столица с 1:0, този път в Милано Интер победи Рапид с 4:0.

Успехът за Интер пък стана отново без участието на Мауро Икарди в срещата, като аржентинският нападател изгледа победата на своите съотборници от трибуните на стадиона. Компания му правеше неговата жена и агент – Уанда Нара.

Първите два гола паднаха в рамките на 18 минути, като първо в 11-ата Матиас Весино откри, а седем по-късно Андреа Ранокия удвои актива на „нерадзурите”.

В 23-ата минута Андрия Павлович имаше шанса да върне единия гол за Рапид, но ударът му премина встрани от дясната греда на Интер.

В 41-ата минута пък Антонио Кандрева пропусна да оформи класиката на „Джузепе Меаца”, след като отправи нелош изстрел, но той премина над напречната греда.

Второто полувреме се играеше на пешеходно темпо, но не така реши Иван Перишич в 80-тата минута. Световният вицешампион с Хърватия ускори мощно отдясно и премина край стража на Рапид. Последва феноменален, копващ, изстрел от страна на острието на Интер, като топката влетя през двамата играчи на австрийците, които чакаха топката на голлинията – 3:0.

Хърватинът асистира и за последното попадение в мача, дело на Матео Политано в 87-та минута и така сложи точка на спора. След тази развръзка "нерадзурите" намериха място в Топ 16 на Лига Европа.