Тази вечер ще се изиграят първите мачове от полуфиналните срещи в Лига Европа. Ювентус посреща палача на Манчестър Юнайтед - Севиля, който се превърна в емблематичен отбор за турнира от началото на 21 век. В другия мач Рома приема Байер Леверкузен на "Олимпико" в Рим.  
 
Ювентус все още е непобеден в Лига Европа този сезон, макар че в някои двубои се измъкна през иглени уши, за да стигне до тази фаза на надпреварата. През укинда  “Старата госпожа” сложи край на лошата си форма напоследък с ключов успех 2:0 над Аталанта и гледа все по-уверено към класиране в зона Шампионска лига.
 
Севиля е властелинът на Лига Европа, като е рекордьор с 6 титли в турнира, спечелени само през 21 век. В Ла Лига  андалусийците не се представят убедително, но показват значителен прогрес след идването на треньора Хосе Луис Мендилибар. Отборът има само една загуба в последните си пет двубоя. 
 
Миналия сезон Рома спечели Лигата на конференциите и сега не крие амбициите си да триумфира и в Лига Европа. За “вълците” това е и най-прекия път към участие в европейските турнири през следващата кампания, тъй като в Серия А са на седмо място в класирането. 
 
Тимът от Леверкузен пък преследва първи финал в европейските турнири от 2002 година, когато загуби от Реал Мадрид в Шампионската лига. Тогава атаката на  "аспирините" бе водена от Димитър Бербатов, а победния гол за "лос бланкос" отбеляза Зидан с едно от най-запомнящите се попадения в турнира.  Германците, водени от Шаби Алонсо, ще търсят първа победа в историята си на италианска земя, като до момента имат едно равенство и пет загуби. 
 
 
1/2-полуфинали в Лига Европа, първи срещи
 
22.00 Ювентус - Севиля 
 
22.00 Рома - Байер Леверкузен