Шаби Алонсо ще остане старши треньор на Байер Леверкузен и след края на сезона, въпреки интерес към него от страна на водещи клубове в Европа, включително Реал Мадрид, заяви спортният директор на клуба Зимон Ролфес.

Ролфес каза преди заминаването на отбора за първия полуфинален мач от Лига Европа срещу Рома в четвъртък, че "винаги има слухове", но "ние сме много спокойни" по темата.

"Той има договор, затова сме спокойни. И в момента обсъждаме как можем да подобрим отбора за следващата година", каза Ролфес.

Бившият играч на Ливърпул, Байерн Мюнхен и Реал Алонсо е начело на Леверкузен от миналата есен с контракт до 2024-а.

Той изведе "аспирините" от опасната зона в Бундеслигата до шесто място и до полуфиналите на Лига Европа, където ще се изправи срещу бившия си треньор в Реал Жозе Моуриньо, който сега ръководи Рома.

Ролфес каза, че досега не е имало разговори за удължаване на договора на Алонсо, за да се концентрира той върху последните седмици от сезона.

"На първо място искаме да завършим сезона и да се опитаме да постигнем максимума. След това идва дълга лятна пауза, по време на която можете да се справите с подобни проблеми", каза Ролфес.

Реал, Тотнъм и Уест Хям са сред клубовете, които се интересуват от Алонсо, който спечели две европейски титли и една световна с националния отбор на Испания, както и Шампионската лига с Ливърпул и с Реал Мадрид. Байер Леверкузен е първата му работа като старши треньор.

Германският тим стана шампион в турнира Лига Европа под предишното му название Купа на УЕФА през 1988 година. За последно отборът игра европейски финал през 2002-а, когато загубиха от Реал Мадрид в Шампионската лига. /БТА