Борусия Мьонхенгладбах постигна рядко виждан обрат, за да отстрани Фиорентина и да продължи участието си в Лига Европа.

16-те тима продължаващи в Лига Европа

Първият мач в Германия бе завършил 1:0 за „виолетовите”, а само след 30 минути игра на „Артемио Франки” те водеха с 2:0 и с общ резултат 3:0 изглеждаха на осминафинал с двата крака. Гостите обаче сътвориха нещо наистина впечатляващо и спечелиха двубоя с 4:2, за да триумфират с крайния успех.

Именно Борусия можеше да вкара първия гол в мача, но ударът на Яник Вестергор с глава срещна гредата.

В същото време пък Фиорентина реализира в 16-ата минута, в която Федерико Бернардески асистира перфектно за Никола Калинич, който реализира за 1:0.

В следващите минути Ян Зомер спаси две опасности за домакините преди Борха Валеро да се възползва от грешка в отбраната и от близко разстояние да реализира за 2:0. Всичко изглеждаше решено, но Ларс Щиндъл даде малка надежда на своя отбор с гол от дузпа в края на първото полувреме. Отново той направи възможността за обрат съвсем реална с попадение само 2 минути след подновяването на играта. А в 55-ата минута невероятните десетина минути за Щиндъл завършиха с третия му гол в двубоя. Халфът изстреля превъзходен изстрел от границата на наказателното поле за 3:2.

Германците вече бяха с едни гърди напред, но само още 5 минути бяха необходими за гостите да реализират и четвърти гол, който да сложи точка на интригата. След чудесно центриране на Йонас Хофман, Андреас Кристенсен реализира с глава в опразнената врата.

Време все пак имаше и домакините опитаха да направят обрат на свой ред. Те обаче не успяха да преодолеят отбраната на съперника като най-близо бяха в 68-ата минута, в която удар отдалеч на Йосип Иличич срещна напречната греда.

Олимпик Лион също продължава напред след съкрушителен общ резултат от 12:2 срещу АЗ Алкмаар. След 4:1 в първия двубой, във Франция Лион не показа и капчица милост към съперника, който бе премазан със 7:1. Набил Фекир се отчете с хеттрик, а останалите голове бяха дело на Корне, Дардер, Ауар и Диакаби. 

Тотнъм излетя от Лига Европа, Деле Али - грешник

Лудогорец не успя да превземе датската крепост и отпадна