Копенхаген и Лудогорец завършиха 0:0 в мача реванш от 1/16-финалите за Лига Европа, който се игра на стадион „Паркен“. По този начин българският шампион отпадна от турнира, след като загуби първата среща в София с 1:2. В датската столица Лудогорец се представи по-добре в сравнение с първия двубой, но не успя да реализира положенията, които бяха създадени пред вратата на Робин Олсен.

Копенхаген организира много добра атака във 2-та минута, когато Федерико Сантандер бе изведен на добра позиция в наказателното поле на Лудогорец, след което стреля, но Владислав Стоянов спаси. Вратарят на разградчани се наложи да отразява нов удар в 10-та минута. Кейта отправи хубав далечен удар, но Стоянов внимаваше плонжира и успя да избие топката в корнер.

Клаудиу Кешеру се опита от около 35 метра да прехвърли Олсен в 18-та минута, но вратарят се намеси и улови. Минута по-късно Кейта допусна грешка, която позволи на Кафу да се измъкне от неговата опека, но след това бразилецът се провали в завършващия удар, който бе изключително слаб и неточен. В 30-та минута Вандерсон подаде към Кешеру, който много добре обработи топката и стреля от границата на наказателното поле на Копенхаген, но встрани от десния стълб на вратата на Олсен. Натанаел отправи хубав далечен удар от дистанция, но Робин Олсен се намеси и спаси.

Туту направи добър пробив в 50-та минута, след което стреля, но право в ръцете на Стоянов.

Лудогорец пропусна невероятна възможност да поведе в резултата в 57-та минута, когато Йордан Минев центрира в наказателното поле на Копенхаген, където Клаудиу Кешеру изпревари Йоргенсен и стреля с глава, но встрани от левия стълб на вратата на Олсен.

Четири минути по-късно Вандерсон направи добър пробив, след което отправи удар, но на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Олсен.

Копенхаген можеше да се възползва от едно статично положение в 73-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Лудогорец Корнелиус стреля с глава, но над напречната греда в аут. Четири минути по-късно след центриране в наказателното поле на Лудогорец, Корнелиус свали с глава към Куск, който стреля, но неточно в аут. 

Лудогорец успя да организира добра атака в 90-та минута, когато Натанаел подаде към Кешеру, който преодоля един футболист, след което стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Олсен.

Копенхаген можеше да стигне до победата в края на мача, когато Петер Анкерсен стреля опасно от фаул, но Владислав Стоянов се намеси решаващо и изби в корнер.

Така Лудогорец отпадна от Лига Европа, а Копенхаген се класира за осминафиналите на турнира. 

Копенхаген - Лудогорец 0:0

Копенхаген (4-4-2): 31. Робин Олсен - 22. Петер Анкерсен, 25. Матиас Йоргенсен /к/, 5. Ерик Йохансон, 3. Людвиг Аугунстинсон - 33. Расмус Фалк (89' - 20. Николай Бойлесен), 88. Урош Матич, 35. Абубакар Кейта (66' - 17. Каспер Куск), 24. Юсеф Туту - 19. Федерико Сантандер (80' - 23. Андрия Павлович), 11. Андреас Корнелиус
Треньор: Стале Солбакен

Лудогорец (4-2-3-1): 21. Владислав Стоянов - 25. Йордан Минев, 27. Козмин Моци, 5. Хосе Паломино, 6. Натанаел - 18. Светослав Дяков /к/, 12. Абел Анисе (65' - 11. Жуниор Кишада) – 22. Джонатан Кафу (75' - 93. Върджил Мисиджан), 84. Марселиньо, 88. Вандерсон (83' - 37. Жоао Пауло) – 28. Клаудиу Кешеру
Треньор: Георги Дерменджиев

съдия: Мирослав Зелинка

стадион: „Паркен“