Тотнъм излетя от турнира Лига Европа, след като в 1/16-финален мач-реванш от турнира Лига Европа завърши 2:2 у дома с Гент, но с общ резултат 2:3 напуска турнира. За "шпорите" точни бяха Кристиян Ериксен и Енияма, а за гостите автогол си заби Хари Кейн и Пербе.

Червен картон получи Деле Али в 39-ата минута на срещата.

Тотнъм откри резултата с попадение на Кристиян Ериксен, който от няколко метра диагонално към вратата успя да открие резултата в 10-ата минута, след като се възползва от лека грешка на отбраната, надбяга ги и прониза вратата с красив удар.

Гостите от Гент изравниха резултата в 19-ата минута след автогол на Хари Кейн, който в опита си да изчисти кълбото в корнер нацели собствената си врата с красив удар с глава.

Халфът на "шпорите" Деле Али остави съотборниците си с човек по-малко, след като направи безумно нарушение срещу съперник и напусна терена.

В 61-ата минута Тотнъм отново излезе напред в резултата с попадение на Енияма, който с техничен удар от границата на наказателното поле разстреля стража на белгийския тим.

Гент успя да изравни резултата, с което и продължи напред в борбата в турнира Лига Европа, след като в 82-ата минута Пербе беше точен, а общият резултата стана 3:2 в полза на белгийците.

В друга среща от турнира Ростов завърши 1:1 като гост на Спарта Прага и продължи борбата, след като в първата среща победи с 4:0. Полоз откри резултата в 13-ата минута за руснаците, а Караваев изравни в 84-ата минута. Домакините останаха с човек по-малко след червен картон на Коста в 67-ата минута.

Жребият за 1/8-финалите е утре (24 февруари).