Битките от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига приключиха, но емоциите от евротурнирите през тази седмица още не са свършили. Предстоят срещите от същия етап на надпреварата и в Лига Европа. 

В тях български отбор няма, но има достатъчно родни национали, които ще се подвизават по европейските терени тази вечер. Първи на арената може да се появи Станислав Манолев в мача на своя Динамо Москва срещу Ещорил. 

Двата тима се срещат в руската столица от 19:00 часа и евентуална победа ще класирани динамовци напред. Досега те са с актив от три победи и девет точки, като само на теория могат да не продължат в елиминациите. 

Манолев пропусна първия мач срещу Ещорил преди две седмици заради контузия, а през уикенда също не беше на разположение на наставника Станислав Черчесов заради проблемите си. Сега обаче е на линия. 

Час по-късно на терена се очаква да излезе и Александър Тонев с екипа на своя Селтик. "Детелините" гостуват на броени километри от българската граница в Гюргево на местния Астра в завързан мач, който трябва да даде отговор на доста въпроси в групата. 

Шотландците са с актив от 7 точки и нямат право на грешна стъпка, защото преследвачът Динамо Загреб е с три, а на двата тима им предстои директен сблъсък. Астра няма шанс да продължи напред, освен на теория, но със сигурност румънците ще се опитат да затруднят шампиона на Шотландия. 

Тонев се очаква да започне като титуляр, но всичко зависи от решението на мениджъра Рони Делиа, който обяви, че самите играчи ще рзберат час преди началото на двубоя кои ще са в стартовата единадесеторка и кои не. 

Макар да няма българи в мача между Спарта Прага и Слован Братислава, около този мач също има български нюанс. Словаците са в серия от 9 поредни мача без успех в групите от дебюта си в тази фаза на Лига Европа и се наредиха до родния ЦСКА и Стяуа, които до момента поделят този антирекорд за най-много мачове до първата победа в груповата фаза на турнира. 

Но ако словаците не победят Спарта в чешката столица, ще оглавят еднолично тази неособено престижна класация и ще отнемат това бреме от българския представител. Двубоят е от 22:05 часа, а победата за тима от Прага е задължителна, защото той, Йънг Бойс и Наполи се борят за две места, а са с еднакъв актив от по 6 точки.