Българският национал Александър Тонев получи подкрепа от съотборника си в Селтик Скот Браун. Името на юношата на ЦСКА беше замесено в расистки скандал с футболиста на Абърдийн Шей Лоуган през септември. 

Тъмнокожият футболист на "доновете" се оплака, че е бил обиден на расистка основа, но българинът отрече. Въпреки това, Тонев беше наказан за седем мача от Дисциплинарната комисия на Шотландската футболна асоциация. 

От клуба му веднага обжалваха санкцията, а сега съотборникът му Скот Браун го защити публично и обяви, че всички в състава на "детелините" са убедени, че българският национал не е расист. 

"Всички сме зад Алекс. Знаем, че той не е казал подобно нещо и това е най-важното в случая. Момчето не е расист. Не мисля, че има нужда да се обяснява пред когото и да било, защото нищо не е направил."

"Още в началото му повярвахме, защото той няма да дойде при нас и да ни лъже за такива сериозни неща. Той говори с всеки в съблекалнята ни и в очите му си личи, че казва истината", сподели Браун в навечерието на мача с Астра Плоещ в Лига Европа.